Jeśli mieliście okazję próbować wczesnych wyrobów Wolf & Oak Distillery, o których rozmawiałem już z Michałem Płuciszem, przy okazji naszego wywiadu, to może zorientowaliście się, że nie były one tworzone w Stanicy, a w Maksymilianowie w Drake Distillery, polskiej, kraftowej destylarni. https://www.youtube.com/watch?v=fk72L…

Kilka dni temu odało mi się ją odwiedzić, porozmawiać z właścicielem – Krzysztofem Kaczorem, być świadkiem tworzenia się nowego dzieła i spróbować świeżego destylatu. Rozmawialiśmy o poczatkach Drake Distillery, obecnie dostępnych butelkach i planach na przyszłość. Jeśli chcecie wiedzieć czym jest skład celny, czym różni się okowita od wódki, a także dlaczego Krzysztof nie używa jeszcze dębowych beczek do maturacji, to zostańcie z nami.

Dziękuję Drake Distillery za poświęcony czas. https://drake.com.pl/

Dziękuję Janowi Barnabasowi za pomoc techniczną. Pan i Pani Skadrowani. – https://www.instagram.com/pan_i_pani_…